sv. Leopold Mandić

Vijesti OFS

U subotu, 22.11.2014., u župi Uzvišenja sv. Križa na zagrebačkom Sigetu održana je prva u nizu radionica u sklopu projekta „Senzibiliziranje vjerskih zajednica u Hrvatskoj za problematiku trgovine ljudima (poglavito ženama)“ pod vodstvom s. Stanke Oršolić.
Radionici su prisustvovali vjernici iz različitih zajednica, a koji su se htjeli upoznati s ovom tematikom. Podršku ovom projektu svojim prisustvom izrazile su i predstavnice Hrvatskog Crvenog križa. Nakon uvodnog upoznavanja slijedila je motivacija. Svaki sudionik/ica dobio/la je uže i maramu. Užem su si sudionici/ce morali/le svezati noge, a osoba do njih maramom im je zavezala ruke. Asocijacije koje su rezultirale takvim stanjem nisu bile nimalo ugodne. Strah, bespomoćnost, užas, lakoća vezanja drugog, a teškoća vezanja sebe sama samo su neke od njih… Motivacijom je s. Stanka sudionicima/ama htjela približiti stanja i osjećaje kroz koje prolaze žrtve trgovine ljudima.

Novo vodstvo OFS-a Mjesnog bratstva sv. Mihaela, Zagreb – Dubrava

Na redovnom izbornom kapitulu Franjevačkog svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Sv. Mihaela, održanog dana 19. listopada 2013. g. u samostanu u Dubravi – Zagreb, Kapucinska 47, prema konstitucija (čl. 76-79), u duhu sv. Franje i bratskom ozračju, izabrano je novo Vijeće koje će voditi bratstvo naredne 3 godine.

U vijeće bratstva izabrani su:

· MINISTRA: Štefica Kliček

· DOMINISTRA: Dragica Bauer

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, Malu Gospu, u nedjelju 08. rujna, 20-ak sestara i braće iz mjesnog bratstva Sveti Mihael iz zagrebačke Dubrave hodočastilo je Majki Božjoj Remetskoj na 30. zavjetno hodočašće Franjevačkoga svjetovnog reda. Uz to jubilarno hodočašće, Providnošću, ove godine to najstarije hrvatsko marijansko svetište slavi svoju 725. obljetnicu.

PRIMANJA I ZAVJETI U OFS-u U MJESNOM BRATSTVU SV. MIHAELA, ZAGREB – DUBRAVA

Nedjelja Krista Kralja, 24. studenoga, bila je osobito milosna za Franjevački svjetovni red mjesnog bratstva Sveti Mihael iz zagrebačke Dubrave. Pod večernjom svetom misom koju je slavio fra Ivan Markanović, duhovni asistent bratstva, uz koncelebraciju fra Jure Šarčevića, šestero se braće i sestara zavjetovalo da će živjeti Evanđelje Isusa Krista po uzoru na svetoga Franju Asiškog ostajući u svjetovnom staležu.