sv. Leopold Mandić

U prepunoj zagrebačkoj katedrali 14. prosinca svečanim euharistijskim slavljem, otvorena je Godina posvećenog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Slavlje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pedesetak svećenika.
Na početku mise riječ pozdrava uputio je predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević, OFMCap. Izražavajući radost što ovo slavlje predvodi kardinal Bozanić kao pastir mjesne Crkve, te ujedno otvara Godinu posvećenog života fra Šarčević je naglasio kako redovništvo želi da upravo ta godina postane godinom milosti za cijelu Crkvu i za naš hrvatski narod. 

 Kardinal Bozanić je uvodeći u misno slavlje pozdravio redovnike, redovnice i sve osobe posvećenog života. Na ovom bogatstvu naše Crkve puni smo zahvalnosti Bogu, rekao je kardinal, te izrazio radost što Godina posvećenog života počinje zajedničkom euharistijom.
Obraćajući se vjernicima, rekao je „vi ste večeras ovdje da i vi zahvalite za redovnike, redovnice, osobe posvećenog života u našoj Crkvi. Molite za njih, jer oni mole za vas“.