sv. Leopold Mandić

Za svoje biskupsko geslo novoimenovani krčki biskup dr. fra Ivica Petanjak uzeo je „Prepusti Gospodinu putove svoje (i one će sve voditi)" Ps 37 (36).
Biskupski grb podijeljen je u tri polja.
Prvo je polje u četiri simbola u crvenoj i bijeloj boji hrvatskoga grba. U crvenom polju (boji mučeništva) mlinski je kamen, simbol mučeništva svetog Kvirina Sisačkog, biskupa i zaštitnika Krčke biskupije. To polje naznačuje i vezu Krka i Siska, jer roditelji i rodbina fra Ivice Petanjka potječu iz Zrinja - Sisačka biskupija. Na bijelome polju je pšenica s tri klasa, što simbolizira Presveto Trojstvo, euharistiju te naznačuje Slavoniju u kojoj je novi biskup rođen. Sljedeći je simbol vinove loze što je simbol euharistije, te Slavonije. Posljednji simbol u crvenom polju prvoga polja je stari grad Zrin. 

Drugo polje je u plavoj boji neba i mora. Na polju je znak Zvijezde mora - simbol Blažene Djevice Marije i apside sv. Kvirina, simbol Krčke biskupije.
Na trećem polju biskupskog grba imenovanog krčkog biskupa je franjevački križ: raširene ruke Isusa i sv. Franje Asiškoga, što označava pripadnost Franjevačkome redu.
Na velikom križu je pet crvenih kamenčića koji označavaju pet rana Isusovih, franjevačku duhovnost.
Biskupsko ređenje novoimenovanog krčkog biskupa dr. fra Ivice Petanjka bit će u nedjelju 22. ožujka 2015. s početkom u 11 sati u krčkoj katedrali.