sv. Leopold Mandić

Danom 17. kolovoza 2015. odlukom Hrvatske kapucinske provincije i potvrdom Đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića razrješuje se službe župnika dosadašnji župnik župe sv. Leopolda Mandića u Osijeku fra Miljenko Vrabec i službe kapelana fra Dragutin Brezovec, a kapucini napuštaju tu župu i predaju je na upravu Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, izvijestilo je tajništvo Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Na misama na Veliku Gospu u toj župi čitat će se prigodna pisama đakovačko-osječkog nadbiskupa i provincijala fra Jure Šarčevića. Hrvatski kapucini vodili su tu župu od njezina utemeljenja godine 1969., a kako stoji u pismu provincijala Šarčevića, iz župe se povlače zbog nedostatka svećenika unutar te Provincije. Kapucini ostaju nazočni u samostanu i crkvi u središtu Osijeka.

Oproštaj kapucina od župljana bit će 16. kolovoza na misama u 10 i 19 sati, a oproštajno druženje župljana s dosadašnjim dušobrižnicima, u organizaciji mjesnog odbora Cvjetno, bit će 16. kolovoza u 20 sati u dvorani mjesnog odbora u Vijencu lipa. Uz fra Miljenka i fra Dragutina bit će prisutni i ostali bivši župnici te župe: fra Krešimir Borković i fra Branko Lipša.

Novim župnikom od 17. kolovoza postaje vlč. Ivica Rebić, dosadašnji voditelj Nadbiskupijskog Caritasa i upravitelj Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku.