sv. Leopold Mandić

Član Hrvatske kapucinske provincije fra Krsto Hrženjak proslavio je u četvrtak 25. lipnja ove godine svečanim misnim slavljem 50. obljetnicu misništva u župi sv. Mihaela u Zagrebu – Dubravi gdje se nalazi kapucinski samostan Sv.Mihaela. Okružen subraćom iz gotovo svih samostana te provincije i iz Slovenske kapucinske provincije i drugih svećenika, fra Krsto slavio je u samostanskoj crkvi zahvalnu euharistiju u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske kapucinske provincije fra Jurom Šarčević, zatim fra Stjepanom Bergovcem, gvardijanom ovdašnjeg samostana, župnikom ove župe i dekanom Remetskog dekanata fra Brankom Lipšom i tridesetak okupljenih dijecezanskih i redovničkih svećenika.

Provincijal fra jure Šarčević čestitao je slavljeniku visoki jubilej svećeništva, pozvao je sve na molitvu zahvale kroz euharistijsko slavlje uz 50. obljetnicu njegove svećeničke službe i
održao prigodnu homiliju u kojoj je ukratko podsjetio okupljenu subraću kapucine, zatim dijecezanske svećenike i vjernike na svećenički put i život, posebno na višegodišnju službu među vjernicima diljem naše Provincije u Hrvatskoj. Slavljenik je svima zahvalio koji su mu omogućili da zlatni jubilej svećeništva proslavi među subraćom redovnicima u Zagrebu Dubravi.
Fra Krsto rođen je 8. III. 1939. Godine U Gornjoj Voći kod Varaždina. Od roditelja Franje i Antoije r. Križnjak. Zaređen je za svećenika 27. VI. 1965. godine u Zagrebu. Misno slavlje veličanstvenim je pjevanjem animirao domaći župni zbor uz sviranje gospođe Barice Mikulčić. Poslije mise našli smo se svi zajedno oko obiteljskog stola na okrijepi u samostanskom dvorištu pod „šatorom“.
fra Stjepan Novoselec