sv. Leopold Mandić

Danas, 26. listopada 2015. godine, u Rimu su se okupila braća delegati s Generalnim ministrom i njegovim vijećem gdje je započelo VIII. Plenarno vijeće Reda koje će trajati do 21. studenog 2016. godine na temu „Milost rada“ kako bi se što bolje promislilo i našom Redu predložili konkretni načini kako „bismo milost rada samima sebi i drugima učinili plodonosnijim“ (Konst. br. 81,4).
Tom zgodom je 23. listopada fra Štefan Kožul uputio kratak dopis kako slijedi:

Draga braćo!
Ovih dana u Rim dolaze (u naš Kolegij sv. Lovre Brindiškog) braća delegati kako bi u ponedjeljak 26. listopada započeli sa slavljem VIII. Plenarnog vijeća Reda na temu „Milost rada“.
Pozivamo vas pratiti tijek rada na WEB stranici www.ofmcap.org ili preko bloga na istoimenoj web stranici gdje ćemo vas redovito obavještavati o tijeku rada i važnijim informacijama. Očekujemo i vaša promišljanja i prijedloge.
Budući se radi o veoma važnom događaju za naš red i naš život, pozivamo vas da na naš rad svakodnevno zazivate darove Duha Svetoga.

Na našim stranicama, u vrijeme trajanja VIII. Plenarnog vijeća reda, moći ćete preko kraćih sažetaka pratiti rad istoga.