Proslava blagdana svetog Pija u Zagrebu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Svečano euharistijsko slavlje na blagdan sv. p. Pija 23. rujna u 19,00 sati u našoj zagrebačkoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića predvodio je član prelature Opus Dei mons. Jorge Ramos. Ovogodišnja proslava blagdana bila je u znaku dviju obljetnica: stote obljetnice dobivanja stigmi sv. Pija koje su pola stoljeća krvarile i u znaku pedesete obljetnice smrti toga glasovitog talijanskog i našeg Kapucinskog sveca.

Mons. Ramos u propovijedi je istaknuo da je p. Pio iz Pietrelcine jako puno molio, više od trideset krunica dnevno i da su se po njegovim molitvama događala brojna čudesna ozdravljenja i obraćenja. Molbom za jedno ozdravljenje pismom mu se obratio i tadašnji poljski biskup, a budući papa Ivan Pavao II. za vrijeme trajanja Drugoga vatikanskog koncila. Molitve p. Pija su, kao i mnogo puta do tada, uslišane i majka četvero djece je ozdravila, kazao je mons. Ramos.

Sve prisutne također je pozvao na molitvu krunice koja je, kazao je, najmoćnije oružje u borbi protiv Zloga. Odvojite svakoga dana vrijeme za molitvu i provedite ga u razgovoru s Bogom, ne budite škrti prema Gospodinu, On je žedan vaše ljubavi, vašeg društva. „Isus je žedan, utažite njegovu žed“, kazao je mons. Ramos.

Ljubav prema Bogu mora se očitovati u ljubavi prema bliženjem, istaknuo je. „Neka svatko od nas razmisli gdje u svome životu može pokazati više ljubavi, možda u odnosu prema djeci, bračnom partneru, bratu, sestri, kolegi na poslu, svekrvi, prijatelju…“, istaknuo je mons. Ramos. Posebno je potaknuo da svatko bude vjeran pozivu i poslanju koje mu je povjereno i neka ne želi biti nešto drugo i na nekom drugom mjestu. „Ako si majka, budi majka do kraja, ako si otac, budi otac do kraja, ako si svećenik, budi svećenik do kraja…“, kazao je.

Kao poznati ispovjednik, mons. Ramos također je pozvao vjernike da se što češće ispovijedaju te je podsjetio kako je na to poticao i sv. kapucin i jedan od zaštitnika Godine milosrđa p. Pio iz Pietrelcine.

Proslavi blagdana prethodila je duhovna obnova koju je, uz veliko sudjelovanje vjernika, od 20. do 22. rujna, predvodio studentski kapelan don Damir Stojić.

 

 

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video