sv. Leopold Mandić

U petak, 29. studenog 2013. godine, u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi, od fra Ive Brkovića oprostila su se braća hrvatske kapucinske provincije, njegovi roditelji, braća i sestre, rodbina, redovnice i mnogobrojni vjernici zagrebačke Dubrave i župa gdje je fra Ivo djelovao.

Svetu misu zadušnicu u 13.00 sati predvodio je pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić. U koncelebraciji su bili provincijal hrvatske kapucinske provincije fra Ante Logara, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Petar Palić i pedesetak svećenika.

Sprovodne obrede, nakon završetka mise zadušnice, na zagrebačkom groblju Miroševac u 15.00 sati prevodio je fra Ante Logara koji se u propovijedi osvrnuo na život i djelo fra Ive Brkovića i zahvalio mu za sve što je u svom predanom radu učinio u vinogradu Božjem. Gvardijan samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Ivica Vrbić pročitao je curriculum vitae fra Ive Brkovića. Na poseban način se od fra Ive Brkovića oprostio njegov subrat fra Ivica Petanjak koji je zajedno s fra Ivom započeo svoj redovnički život, formaciju, studij, prve svećeničke dane i proveo godine zajedničkog bratskog života u samostanu sv. Mihaela i sv. Leopolda B. Mandića (cijeli govor možete pročitati ovdje). Završni pozdravni govor je održao fra Ivin stric don Luka Brković, župnik župe Marindvor, Sarajevo (cijeli govor možete pročitati ovdje).