sv. Leopold Mandić
Izložba „Hrvatski sveci i blaženici“ obitelji Botteri - Peruzović u samostanu sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“, Hrvatske kapucinske provincije i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić“ u nedjelju će 10. travnja 2016. u kapucinskom samostanu i župi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi biti otvorena izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“. Svečanost otvorenja bit će u 20.00 sati, a povod izložbi je čašćenje tijela drugoga proglašenog hrvatskoga sveca Leopolda Mandića u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do blagdana sv. Leopolda Mandića 12. svibnja 2016.

U programu će uz autore sudjelovati samostanski prior fra Juro Šimić, direktorica galerije i televizije „Laudato“ Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP-a fra Jure Šarčević. U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa „Janjevo“, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.
Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u svibnju 2015. Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru, u galeriji „Vinko Draganja, OP“ dominikanskoga samostana u Splitu te u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.