sv. Leopold Mandić

PRIMANJA I ZAVJETI U OFS-u U MJESNOM BRATSTVU SV. MIHAELA, ZAGREB – DUBRAVA

Nedjelja Krista Kralja, 24. studenoga, bila je osobito milosna za Franjevački svjetovni red mjesnog bratstva Sveti Mihael iz zagrebačke Dubrave. Pod večernjom svetom misom koju je slavio fra Ivan Markanović, duhovni asistent bratstva, uz koncelebraciju fra Jure Šarčevića, šestero se braće i sestara zavjetovalo da će živjeti Evanđelje Isusa Krista po uzoru na svetoga Franju Asiškog ostajući u svjetovnom staležu.

 

Sestre Maja Uzelac, Željka Čurković i Silvija Cvetko trajno su se zavjetovale, dok su se sestra Magdalena Čabrajac, te braća Stjepan Šalković i Velimir Ponoš zavjetovali na godinu dana. Tako je završetak liturgijske godine ujedno bio i završetak novicijata za troje privremeno zavjetovanih i početak jednog razdoblja u kojem su se svi zavjetovanici obvezali svjedočiti za Božje kraljevstvo i s ljudima dobre volje izgrađivati bratskiji i evanđeoskiji svijet. Slavljenicima su se u prigodnom slavlju u samostanu pridružili njihovi gosti, njihova braća i sestre iz mjesnog bratstva, mladi iz Franjevačke mladeži, i braća svećenici da svi zajedno kao živa crkvena i franjevačka zajednica hvalu daju Gospodinu Bogu Našemu.

U srijedu 13. studenoga u bratstvo su u razdoblje početne formacije ili novicijat primljene sestre Branka Lenartić i Tanja Radman. Time se mjesno bratstvo pomladilo, osnažilo i približilo brojci od 50 „trećoredaca“.