Iz tiska izašla knjiga o † fra Zdenku T. Tenšeku, kapucinu, profesoru i dekanu KBF-a u Zagrebu

Home / Vijesti / Iz tiska izašla knjiga o † fra Zdenku T. Tenšeku, kapucinu, profesoru i dekanu KBF-a u Zagrebu
Iz tiska izašla knjiga o † fra Zdenku T. Tenšeku, kapucinu, profesoru i dekanu KBF-a u Zagrebu

U izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavačke kuće “Kršćanska sadašnjost” iz Zagreba ovih je dana iz tiska izišla knjiga fra Ante BARIŠIĆA pod naslovom “Dr. Tomislav Zdenko Tenšek”. Autor knjige je prof. Barišić, franjevac kapucin i docent na KBF-u u Zagrebu te nekadašnji suradnik i asistent prof. dr.  sc. Zdenka T. Tenšeka (Zadravec , 1. XI. 1943 – Zagreb , 31. VIII. 2007), dugogodišnjeg profesora i dekana KBF-a u Zagrebu.

Ovo je 5. knjiga u započetom nizu naziva “Profesori Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu”. Autor je u knjizi sustavno i detaljno na temelju objavljenih, a pogotovo dosad neobjavljenih različitih arhivskih izvora prikazao bogati i požrtvovni život i djelo redovnika, svećenika i profesora Tenšeka koji je bilo član kapucinske redovničke zajednice.

Knjiga ima 296 stranica i popraćena je fotografijama iz Tenšekovih različitih životnih faza njegova sveukupnog djelovanja kao redovnika, svećenika i profesora od rođenja pa do smrti (1943. – 2007.). Knjiga je podijeljena u pet poglavlja na kraju koje se nalaze tri vrste kazala: kazalo imena, kazalo zemljopisnih imena i kazalo pojmova. Knjigu su recenzirali prof. Ružica Razum, prof. Alojz Ćubelić i prof. Andrea Filić.

Skip to content