Obavijest o odgodi svih kapitula do kraja svibnja

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

U nastavku poruka svim višim poglavarima, svoj braći i njihovim sjedištima upućena od strane Generalnog ministra OFMCap.

Draga braćo,

Gospodin vam dao mir!

Želim vam se svima obratiti, u znak zajedništva i dioništva svojega i čitavog Generalnog vijeća okupljenog u Rimu i bratstva Generalne kurije, u ovim danima izvanrednih okolnosti zbog širenje novog virusa po cijelom svijetu.

Ovdje u Generalnoj kuriji dosad smo svi dobro. Nedostaje svega nekoliko braće koja su blokirana u različitim dijelovima svijeta. Prema informacijama koje stižu do nas, neka su bratstva, posebno u sjevernoj Italiji, ali ne samo ondje, već pogođena zarazom i neka su braća hospitalizirana od kojih se neki nalaze u teškom stanju. Budimo svi ujedinjeni i podupirimo jedni druge gorljivom molitvom.

Posvećujući svakako najveću pažnju mjerama koje javna tijela postupno poduzimaju kako bi se ograničilo širenje zaraze i kako bi se zaštitilo zdravlje braće i Božjeg naroda, mi također moramo djelovati u skladu s tim. Nužno je stoga i zato određujem da se svi kapituli sazvani do kraja svibnja 2020. suspendiraju i odgode do datuma koji treba utvrditi. Ovisno o razvoju situacije odlučit će se jesu li potrebne daljnje odredbe.

Kao mjera predostrožnosti moraju se otkazati i sve skupštinske aktivnosti sazvane za ove mjesece u pojedinim okruzima. Pozivam stoga provincijske ministre i kustose da o ovim odlukama obavijeste braću svojih okruga.

Iskoristimo ovu izvanrednu kušnju da snažnije zazovemo Gospodara života i povijesti. Utecimo se njegovu zagovoru za zdravlje onih koji su zaraženi i onih koji se brinu za njih; i zamolimo ga da svaki od nas i naša bratstva uzmognu u ovome času dati snažno svjedočanstvo vjere i nade.

Obvezujući se da ćemo se uskoro ponovno čuti, bratski vas pozdravljam.

Fra Robert Genuin

Generalni ministar OFMCap.

i Generalno vijeće