Dobrodošli!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Dragi prijatelji i posjetitelji!

S ovih par riječi želimo Vam izraziti dobrodošlicu na našu novu stranicu!

Nakon dugo vremena uspjeli smo ”oživjeti” stranicu koja se tiče nas franjevaca kapucina u Hrvatskoj. Svjesni smo važnosti i blagodati koje nam daje Internet kao i sva druga moderna sredstva priopćivanja. Današnji život i djelovanja gotovo su pa nemogući bez povezanosti s internetom. Većinu svojih poslova obavljamo upravo preko njega. Pronalazak informacija najlakši je ”surfanjem po internetu”. Ukratko, internet je prozor u svijet i izvor brojnih informacija!

Crkva nas danas poziva da kao kršćani ne bježimo od sredstava društvenog priopćivanja, nego da se njima ispravno služimo te da ih koristimo i kao vrsno sredstvo naviještanja Radosne vijesti i evangelizacije svijeta i mladih.

I mi s ovom našom novom i skromnom stranicom želimo Vam predstaviti sebe: tko smo, gdje smo, što radimo… i tome slično. Na poseban način želimo o sebi dati adekvatnu informaciju mladima koji u svome srcu osjećaju želju da Gospodina slijede u duhovnom pozivu. Možda je ostvarenje njihova svećeničkog i/ili redovničkog poziva moguće i u našem Redu franjevaca kapucina!?

Ovu obnovljenu stranicu naše Provincije puštamo u ”javnost” uoči  blagdana sv. Leopolda B. Mandića, inače nebeskog zaštitnika nas kapucina u Hrvatskoj. Želimo ga proslaviti i ovom našom novom stranicom! Na njegov blagdan, 12. svibnja, službeno smo započeli i s jubilarnom proslavom 400 godina od dolaska franjevaca kapucina u Zagreb (1615). O svim ovim stvarima, kao i mnogim drugim događajima na razini čitave Hrvatske kapucinske Provincije, pravovremene vijesti i informacije moći ćete naći i pratiti na ovoj novoj stranci koju ćemo nastojati redovito ažurirati.

Ne zaboravite nas praatiti i na našoj facebook stranici.

Za novi izgled stranice zahvaljujemo se gosp. Hrvoju i njegovoj medijskoj kući Felbar!

Mir i Božji blagoslov želi Vam i moli –

                                                                                              Fra Juro Šimić, urednik