Molitve sv. Leopoldu

Molitve sv. Leopoldu

DEVETNICA SV. LEOPOLDU”

Bože, svemogući Oče! Ti si obogatio sv. Leopolda Bogdana obiljem svoje milosti; po njegovu zagovoru udijeli i nama da živimo u predanju tvojoj svetoj volji, u nadi tvoga obećanja, u ljubavi tvoje prisutnosti.

Slava Ocu…

Bože, ti očituješ svoju svemoć nadasve u milosrđu i praštanju. Htio si da sv. Leopold Bogdan bude tvoj vjerni svjedok; po njegovim zaslugama udijeli nam milost da u sakramentu pomirenja slavimo veličinu tvoje ljubavi.

Slava Ocu…

Bože, naš Oče! U Kristu, tvome Sinu, umrlom i uskrslom, otkupio si svaku našu bol te si htio sv. Leopolda Bogdana kao znak očinske prisutnosti i utjehe; ulij u naše duše sigurnost svoje prisutnosti i svoje pomoći.

Slava Ocu…

Bože, izvore zajedništva među svom svojom djecom. Ti si htio Krista kao jedinog Pastira svoje Crkve; po zagovoru sv. Leopolda Bogdana, šutljivog proroka duhovnog ekumenizma, ulij u nas svoga Duha kako bismo znali moliti i darovati život za jedinstvo svih vjernika s tobom.

Slava Ocu…

Bože, ti si htio Mariju kao Majku Krista i Crkve te si razveselio život sv. Leopolda Bogdana nježnom pobožnošću prema Gospi. Utješi naše živote milošću njezine majčinske dobrote.

Zdravo Marijo….

LITANIJE U ČAST SV. LEOPOLDU”

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože,
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
Duše Sveti, Bože
Sveto Trojstvo, jedan Bože,
Sveta Marijo

Sveti Leopolde, štovatelju Majke Božje,
Sveti Leopolde, ljubitelju Euharistije,
Sveti Leopolde, skromni slugo slugu Božjih,
Sveti Leopolde, junački slugo pomirenja,
Sveti Leopolde, pregaoče ekumenizma,
Sveti Leopolde, činitelju mnogih čuda,
Sveti Leopolde, uzore svećenika,
Sveti Leopolde, uzore ispovjednika,
Sveti Leopolde, uzore redovnika,
Sveti Leopolde, uzore molitelja,
Sveti Leopolde, uzore pokornika,
Sveti Leopolde, uzore poslušnosti,
Sveti Leopolde, uzore poniznosti,
Sveti Leopolde, uzore strpljivosti,
Sveti Leopolde, uzore pobožnosti,                               moli za nas
Sveti Leopolde, poznavatelju ljudskih srdaca,
Sveti Leopolde, poznavatelju budućnosti,
Sveti Leopolde, voditelju mnogih duša,
Sveti Leopolde, razboriti savjetniče,
Sveti Leopolde, prijatelju svih ljudi,
Sveti Leopolde, tješitelju patnika,
Sveti Leopolde, tješitelju očajnih,
Sveti Leopolde, tješitelju bolesnih,
Sveti Leopolde, dobrotvore siromašnih,
Sveti Leopolde, branitelju nevinih,
Sveti Leopolde, miritelju zavađenih,
Sveti Leopolde, ljubitelju svoga roda,
Sveti Leopolde, diko svoga Kapucinskog reda,
Sveti Leopolde, naš nebeski zaštitniče

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!

Moli za nas, sveti Leopolde!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

POMOLIMO SE:

Bože, zaštitniče i prijatelju poniznih, koji si uzvisio slugu svoga Leopolda Bogdana, učinivši ga oruđem svoga milosrđa u sakramentu pokore, daj, ponizno Te molimo, da zavrijedimo jednostavnim putem vjere doći do gledanja tvoga lica u nebu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA”

Bože, jedina prava ljubavi i savršeno jedinstvo. Ti si Svetoga Leopolda ukrasio krepošću velikog milosrđa prema grešnicima i potaknuo ga da gorljivo promiče jedinstvo kršćana; daj da po njegovu zagovoru, duhom i srcem obnovljeni svima iskazujemo tvoju ljubav i puni nade radimo za jedinstvo svih vjernika. Amen.

MOLITVA DA SE ISPROSE MILOSTI PO ZAGOVORU SV. LEOPOLDA”

Sveti Leopolde Bogdane, Bog Te je obdario velikim milostima da uzmogneš pomagati onima koji se Tebi utječu. Evo se i ja utječem Tebi i ponizno Ti se molim: isprosi mi živu vjeru i žarku ljubav, da se predam u ruke Božje i da iz tih Božjih ruku primim pomoć u ovoj svojoj nevolji… (navesti nakane).

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

MOLITVA PRIJE SVETE ISPOVIJEDI”

Ti, Sveti Leopolde, kojega je Bog učinio izvanrednim liječnikom duša u svetoj ispovijedi, isprosi mi milost prave pokore, da se dobro ispovjedim te da pomiren s Bogom i ljudima smijem pouzdano očekivati da Bog ispuni i ovu moju molbu… (navesti nakanu).

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu….

MOLITVA ZA POMIRENJE S LJUDIMA”

Sveti Leopolde Bogdane, svoj si život darovao za pomirenje među ljudima, narodima i vjerama. Isprosi mi pravi mir, slogu i ljubav u obitelji, uspjeh u svakom poslu i prijateljstvo sa svim ljudima dobre volje, da poput Tebe budem čvrst u katoličkoj vjeri, dobar sa svima, pa i s onima koji drugačije vjeruju.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

MOLITVA SV. LEOPOLDU ZA ONE KOJI SU SE UDALJILI OD BOGA”

Isuse, Spasitelju, koji si po molitvi i primjeru Sv. Leopolda, k sebi priveo i vratio mnoge duše, molim Te, po njegovu zagovoru privuci k svom Božanskom i Spasiteljskom Srcu i (navesti ime onoga za čije se obraćenje moli). Pomozi mu, da na ovom svijetu u vjeri nađe smisao i radost života i tako za Vječnost spasi dušu svoju! Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu….

MOLITVA SV. LEOPOLDU ZA HRVATSKI NAROD”

Gospodina Isuse Kriste, Ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju, jezik i običaje svojih ljudskih predaka. Po Tvom je primjeru Sv. Leopold, služeći braći ljudima u drugoj zemlji, vjerno ljubio svoj hrvatski narod.

I ja Te, zajedno sa Sv. Leopoldom Bogdanom, molim, da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne ugase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde, mira i sreće, te da živimo i umiremo u Tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu….

MOLITVA ZA DUH APOSTOLATA”

Sveti Leopolde, istrošio si se služeći drugima na slavu Božju i spas neumrlih duša. Danas, dok grijeh i sotona zavode svijet i duše, ukloni sablazan mnogih katolika koji se stide raditi za slavu Božju i spas duša.

Sveti Leopolde, oslobodi i mene straha, ljudskog obzira i sebičnosti, a isprosi mi od Boga apostolski žar prvih kršćana, da i ja, svojim životom, primjerom i riječju; molim i radim za dolazak boljeg svijeta i obnovu evanđeoske ljubavi i dobrote među ljudima. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu….

MOLITVA ZA LJUBAV MEĐU LJUDIMA”

Gospodine Isuse, ti si ljubljeni Sin Očev koji zauvijek «ostaje u ljubavi njegovoj». Tvoj vjerni nasljedovatelj sv. Leopold Mandić iskusio je Očevu ljubav i bio je «čovjek za druge» i «prijatelj ljudi». Daj da po njegovu zagovoru, svi ljudi osjete ljubav Božju, da je mogu podijeliti sa svojima u obitelji, donositi onima s kojima se susreću u životu i radu, te da prepoznaju da su po tebi međusobno braća i sestre koje u svim prilikama prati očev blagoslov. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

MOLITVA ZA BLAGOSLOV OBITELJI”

Gospodine Isuse Kriste, ti si se rodio kao čovjek i tako si blagoslovio naše obitelji. Tebe je tvoj sluga sv. Leopold Mandić nasljedovao u dječačkoj i mladenačkoj dobi, te rastao i dozrijevao do odraslog čovjeka kao kršćanin. Izlij svoj sveti blagoslov na sve naše obitelji na poseban način na (osobna nakana) kako bi one postale mjesto skladnog i sretnog života te dobrog kršćanskog odgoja. Našoj djeci daj pravi izbor zvanja i rast u svakom dobru. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo…. Slava Ocu….

MOLITVA ZA OBNOVU NARODA I DOMOVINE”

Dobri Bože! Zahvaljujemo ti što si našem hrvatskom narodu podario slobodu i domovinu. Dok ti na tome zahvaljujemo, još uvijek se osjećamo da se svi vidici suživota nisu razvili do te mjere da imamo duhovno i materijalno blagostanje. Po zagovoru sv. Leopolda Mandića, koji je isticao da je Križ snaga obnove, podaj nam jakost Duha da se možemo hrabro i odlučno zalagati za cjelovitu obnovu naše domovine preuzimajući na sebe dragovoljno sve obveze i odgovornosti, te strpljivo gradeći pravednije društvo u kojem će se jače osjećati tvoj očinski blagoslov. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Oče naš…. Zdravo Marijo…. Slava Ocu…

MOLITVA ZA DUHOVNU OBNOVU”

Duše Sveti, ti si pokretač svakog dobra, često nas iznenađuješ novim poticajima i nadahnućima. A mi smo skloni zanemarivanju, opuštanju i padovima. Neka nas po zagovoru sv. Leopolda Mandića tvoje «sveto djelovanje» stalno pokreće na duhovnu obnovu kako bi smo u prilikama našega života i rada bili prepoznatljivi kao kršćani. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

MOLITVA ZA BLAGOSLOV U RADU”

Gospodine Isuse, živeći kao čovjek vršio si različite poslove, u Nazaretu si bio tesar, a potom učitelj života i propovjednik Evanđelja. Pokazao si nam da je rad potreba života. Molimo te, blagoslovi po zagovoru svetog Leopolda Mandića sve naše poslove i pothvate, da se možemo uzdržavati radom svojih ruku te tako slaviti Boga Oca i unaprjeđivati opće dobro. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

MOLITVA U PATNJI I BOLESTI”

Dobri Oče, Stvoritelju ljudi, po Duhu Životvorcu darovao si nam život na kojem ti zahvaljujemo. Tebi je poznato kako nas snalaze mnoge nevolje, kako različite bolesti nagrizaju tvoj dar života u nama. Po svojoj očinskoj dobroti, po zaslugama našeg Spasitelja Isusa Krista, te po zagovoru sv. Leopolda koji je i sam iskusio teške bolesti, smiluj nam se u bolestima, pomozi našem bolesnom bratu / sestri …., blagoslovi našu patnju i pohodi nas zdravljem duše i tijela. Hvala ti Gospodine, što nas uslišavaš naše molitve koje ti prinosimo po zagovoru sv. Leopolda Mandića. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo…. Slava Ocu…

MOLITVA SV. LEOPOLDU”

(Autor: Angelo kard. Comastri)

Mali sv. Leopolde, ti si bio gorostas ljubavi: tvoje srce, zajedno s Isusovim, žarko je željelo jedinstvo svih kršćana u samo jednom ovčinjaku, pod jednim pastirom.

Moli za nas, da budemo strpljivi i ustrajni graditelji jedinstva.

Mali sv. Leopolde Ti si bio svjetionik milosrđa: grešnicima koji su ti prilazili dao si osjetiti Božji zagrljaj i radost praštanja koje ozdravlja svaku ranu. Moli za nas, da budemo lice I ruke Božjeg milosrđa.

Mali sv. Leopolde, ti si bio velik u poniznosti!
Zgazio si oholost i kročio Marijinim stopama, učeći se od nje vjeri jednostavnih i poslušnosti heroja.

Moli za nas, da budemo svijetli i ponizni Isusovi služitelji!
Mali i Veliki sv. Leopolde, priteci nam u pomoć! Amen.

MOLITVE SV. LEOPOLDU ZA OBOLJELE OD TUMORA”

* Molitva bolesnika

Dragi sveti Leopolde, ti si uvijek pomagao i tješio one koji su ti se utjecali u svojim duhovnim i materijalnim potrebama. Potaknut velikim pouzdanjem i ja se utječem tebi koji si tako bogat dobrostivošću i velikodušnošću.

U svome si životu iskusio nemir i nevolju življenja s tumorom: budi uz mene. Ti poznaješ moju tjeskobu i strepnju: priteci mi u pomoć. Podupri moju vjeru, ojačaj moju nadu, izmoli mi milost da se mogu nositi s mojim trpljenjima i podnijeti lijekove za ovo zlo koje me snašlo te da ovu kušnju prebrodim u pozitivnom duhu. Zagovaraj me kod Oca kako bi moje srce našlo mir i pravi spokoj. Daj da uzmognem, zahvalna srca, zahvaljivati milosrdnom Bogu kojega si ti sâm nazvao “liječnikom i lijekom”.

Slava Ocu…

* Molitva članova obitelji

Gospodine, stvoritelju i spasitelju naš, u svome zemaljskom životu i u svetome Leopoldu ti si bio blizak bolesnima i klonulima duhom. Svrni svoj dobrohotni pogled na muškarce, žene i djecu svakog jezika, naroda i nacije koji pate od tumora. Čuj našu molitvu i prošnju njihovih dragih: neka ih sveti Leopold i Blažena Djevica Marija pohode u duhu i sjede uz njih u dugim satima u bolnici i njihovim besanim noćima.

Sveti Leopolde, upućujemo i tebi našu prošnju srca puna žalosti i strepnje za našega/našu dragoga/dragu (…). Ti koji si tješio mnoge koji su dolazili u tvoju ispovjedaonicu i povjeravao ih Djevici Mariji, “Blaženoj gospodarici”, daj da velika zabrinutost zbog te bolesti urodi cvijetom zahvalnosti za život i nadom da će se zdravlje povratiti.

Slava Ocu…

* Molitva za zdravstvene djelatnike

Dragi sveti Leopolde, u svojoj službi svećenika, ispovjednika i duhovnog savjetnika, gajio si iskreno poštivanje i istinsko prijateljstvo sa zdravstvenim djelatnicima: liječnicima, kirurzima, kliničkim specijalistima, sveučilišnim profesorima, bolničarima. Kao dobri Samarijanci oni su pomagali i tješili bolesne na bolničkim hodnicima. Molimo te da oni koji su u službi zdravlja i ljudskoga života znaju uvijek povezati stručno znanje s brižnom raspoloživošću. Daj da pacijent bude uvijek osoba koju će se poštivati u njegovim osjećajima, u njegovim strahovima i očekivanjima.

Molimo te da prosvijetliš one koji se bave istraživanjem novih lijekova, da vodiš ruku kirurga, da pomažeš liječniku u čitanju nalaza, davanju ispravne dijagnoze i odgovarajuće terapije. Sveti Leopolde, neka prisutnost zdravstvenih djelatnika i bolničkih volontera bude nalik tvojoj: diskretna, uvijek vedra i ozarena osmijehom, kao kad si prihvaćao one koji su bili pogođeni tjelesnim trpljenjima ili tjeskobni u duhu. Daj da znaju uliti duhovne lijekove hrabrosti i nade.

Slava Ocu… Kraljice neba…

Skip to content