Fra Bono dobitnik Nagrade za životno djelo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održana 6. prosinca, povodom Dana Grada Varaždina i blagdana sv. Nikole biskupa, bila je prigoda za dodjelu javnih priznanja zaslužnim građanima u 2018. godini. Na svečanosti u novoobnovljenoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta okupili su se ugledni uzvanici među kojima je bio potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, gradski vijećnici te ugledni građani kulturnog, društvenog i gospodarskog života grada.

Proslava je i ove godine protekla u iznimno svečanoj atmosferi, a nakon prigodnih obraćanja čelnih ljudi grada Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća te Ivana Čehoka, gradonačelnika Varaždina i akademika Rainera uručena su ovogodišnja razna priznanja, nagrade, plakete, medalje i povelje Grada Varaždina. Na pozornicu su se tom prilikom popela i mnoga istaknuta imena. Među mnogim istaknutim građanima Varaždina, nagradu za životno djelo dobio je i naš fra Bono Zvonimir Šagi, dugogodišnji župnik i plodni pisac brojnih knjiga i članaka.

U ime nagrađenih, zahvalu gradonačelniku i gradskim vijećnicima uputio je upravo naš fra Bono, na poseban način rekavši: ”U ovom gradu sam odrastao i proživio Drugi svjetski rat kao gimnazijalac, a danas sam u Varaždinu sa svojom braćom skroman redovnik i kapucin. Skromnost nas i danas treba resiti i na blagdan svetog Nikole: čovjek – čovjeku treba biti dar! Tu paradigmu treba razvijati – poručio je okupljenim uzvanicima fra Bono.” Potom se obratio varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Habijanu s apelom da poduzmu sve kako bi se popravila demografska situacija. ”Treba se što više rađati. Ovaj grad treba živjeti u istini, ljubavi i dijalogu, a ne u svađama” – zaključio je svoje obraćanje p. Bono. 

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video