Fra Bono dobitnik Nagrade za životno djelo

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održana 6. prosinca, povodom Dana Grada Varaždina i blagdana sv. Nikole biskupa, bila je prigoda za dodjelu javnih priznanja zaslužnim građanima u 2018. godini. Na svečanosti u novoobnovljenoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta okupili su se ugledni uzvanici među kojima je bio potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, gradski vijećnici te ugledni građani kulturnog, društvenog i gospodarskog života grada.

Proslava je i ove godine protekla u iznimno svečanoj atmosferi, a nakon prigodnih obraćanja čelnih ljudi grada Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća te Ivana Čehoka, gradonačelnika Varaždina i akademika Rainera uručena su ovogodišnja razna priznanja, nagrade, plakete, medalje i povelje Grada Varaždina. Na pozornicu su se tom prilikom popela i mnoga istaknuta imena. Među mnogim istaknutim građanima Varaždina, nagradu za životno djelo dobio je i naš fra Bono Zvonimir Šagi, dugogodišnji župnik i plodni pisac brojnih knjiga i članaka.

U ime nagrađenih, zahvalu gradonačelniku i gradskim vijećnicima uputio je upravo naš fra Bono, na poseban način rekavši: ”U ovom gradu sam odrastao i proživio Drugi svjetski rat kao gimnazijalac, a danas sam u Varaždinu sa svojom braćom skroman redovnik i kapucin. Skromnost nas i danas treba resiti i na blagdan svetog Nikole: čovjek – čovjeku treba biti dar! Tu paradigmu treba razvijati – poručio je okupljenim uzvanicima fra Bono.” Potom se obratio varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Habijanu s apelom da poduzmu sve kako bi se popravila demografska situacija. ”Treba se što više rađati. Ovaj grad treba živjeti u istini, ljubavi i dijalogu, a ne u svađama” – zaključio je svoje obraćanje p. Bono. 

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video