Fra Mišo započeo novicijat

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna, u gradu i kući novicijata u Tortoni (Italija), obredom primanja i oblačenja redovničkog habita službeno su šestorica kandidata započela svoju godinu ”kušnje” ili novicijata u našem Kapucinskom redu. Među ovom generacijom novaka nalazi se i kandidat za našu Hrvatsku provinciju fra Mišo (Miho) Biskup.

Novak fra Mišo i bogoslov fra Marin

Naš novak rođen je 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. Prije dolaska k nama fratrima kapucinima fra Mišo je – najprije kao svećenički kandidat, a zatim kao laik – završio studij teologije i nekoliko godina je radio različite poslove.

Habit našega Reda primio je iz ruku magistra (učitelja) novaka fra Uga Secondina te je na taj način započeo svoj intenzivni hod prema većem i dubljem osobnom predanju i posvećenju Bogu u redovničkom životu i našem Redu. Kanonski čin predaje i oblačenja habita upriličen je za vrijeme Euharistije slavljene u 11,30 sati, a predvodio ju je i propovijedao fra Walter Deandreis, provincijalni vikar iz Genove.

Nakon samog obreda uslijedio je zagrljaj dobrodošlice braći novacima, a potom u samostanskoj blagovaonici zajedničko čestitanje i slavlje.

U ime provincijala ovom svečanom događaju prisustvovao je naš bogoslov iz Milana fra Marin Berišić.

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video