Iz tiska izašla naša nova knjiga

Kao svojevrsnidoprinos obilježavanju Jubileja 400. godina od dolaska franjevaca kapucina ugrad Zagreb (1618.-2018.) nedavno je iz tiska izašla knjiga pod naslovom: Pisma i drugi spisi svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Riječ je, dakle, o pismenoj ostavštininašeg zemljaka sv. Leopolda B. Mandića. U predgovoru ovoj vrijednoj knjiziprovincijal fra Jure između ostalog piše: ‘’Ova knjiga otkriva nam svu dubinu njegova unutarnjeg života, ali i aktualnost njegova apostolskog poslanja. Ovi nam tekstovi pokazuju da je sv. Leopold itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme.

Prvo izdanje Spisa sv. Leopoloda Bogdana Mandića priredio je fra Hadrijan Borak, a objavila ga je 1992. godine Kršćanska sadašnjost. U međuvremenu su pronađeni još mnogi drugi svečevi spisi i bilješke, koji su sabrani u ovo novo kritičko izdanje. Osobito smo radosni što ovo djelo, ponovno u suradnji s izdavačkom kućom Kršćanska sadašnjost, nudimo našoj javnosti u povodu obilježavanja Jubileja 400 godina od dolaska franjevaca kapucina u grad Zagreb (1618. – 2018.)“.

Podatci o knjizi:

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda B. Mandića

ISBN: 978-953-11-1182-9

Kataloški broj: 9103590***

Format: 14 x 21,6 cm; 472 str.

Godina izdanja: 2018.

Uvez: Tvrdi

Područje: Nova izdanja, Teologija, Duhovnost, Molitva

Biblioteka: Izvan nizova

Izdanje: I. suizdanje, Zagreb

Napišite komentar