Iz tiska izašla naša nova knjiga

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Kao svojevrsnidoprinos obilježavanju Jubileja 400. godina od dolaska franjevaca kapucina ugrad Zagreb (1618.-2018.) nedavno je iz tiska izašla knjiga pod naslovom: Pisma i drugi spisi svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Riječ je, dakle, o pismenoj ostavštininašeg zemljaka sv. Leopolda B. Mandića. U predgovoru ovoj vrijednoj knjiziprovincijal fra Jure između ostalog piše: ‘’Ova knjiga otkriva nam svu dubinu njegova unutarnjeg života, ali i aktualnost njegova apostolskog poslanja. Ovi nam tekstovi pokazuju da je sv. Leopold itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme.

Prvo izdanje Spisa sv. Leopoloda Bogdana Mandića priredio je fra Hadrijan Borak, a objavila ga je 1992. godine Kršćanska sadašnjost. U međuvremenu su pronađeni još mnogi drugi svečevi spisi i bilješke, koji su sabrani u ovo novo kritičko izdanje. Osobito smo radosni što ovo djelo, ponovno u suradnji s izdavačkom kućom Kršćanska sadašnjost, nudimo našoj javnosti u povodu obilježavanja Jubileja 400 godina od dolaska franjevaca kapucina u grad Zagreb (1618. – 2018.)“.

Podatci o knjizi:

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda B. Mandića

ISBN: 978-953-11-1182-9

Kataloški broj: 9103590***

Format: 14 x 21,6 cm; 472 str.

Godina izdanja: 2018.

Uvez: Tvrdi

Područje: Nova izdanja, Teologija, Duhovnost, Molitva

Biblioteka: Izvan nizova

Izdanje: I. suizdanje, Zagreb