Održan adventski susret katoličkih novinara

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Adventski susret Hrvatskoga društva katoličkih novinara održan je u subotu 7. prosinca u Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu. Tema susreta je bila “Učitelju moj, da progledam” (Mk 10,51), a voditelj je bio svećenik Varaždinske biskupije i docent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta doc. dr. Krunoslav Novak. Na početku je sve nazočne pozdravio fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

Novak je zatim u prigodnome razmatranju na temelju evanđeoskog odlomka govorio o važnosti susreta, prepoznavanja i slušanja Božje riječi i poruke za život svakoga pojedinca. Posebnu pozornost je posvetio komunikaciji kako s Božjom riječi tako i s bližnjima, a odgovarajući na pitanja sudionika susreta istaknuo je i posebnosti društvenih mreža koje trebaju biti mjesto susreta i traganja za istinom.

Nakon nagovora uslijedilo je adventsko darivanje i zajednički objed. Na susretu, na kojem su sudjelovali katolički novinari iz različitih crkvenih i svjetovnih uredništva predvođeni predsjednicom HDKN-a dr. sc. Suzanom Peran, prikupljen je i adventski dar za misiju u Boliviji u kojoj djeluje hrvatski kapucin fra Ivica Vrbić.

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video