Poruka generalnog ministra OFMCap.

Home / Vijesti / Poruka generalnog ministra OFMCap.
Poruka generalnog ministra OFMCap.

U nastavku poruka svim višim poglavarima, svoj braći i njihovim sjedištima upućena od strane Generalnog ministra OFMCap.

Gospodin vam dao mir!

Prošlo je svega nekoliko dana od kada sam vam, u znak sudioništva, uputio poruku zajedništva i jedinstva kako bih vas izvijestio o stanju širenja epidemije koja je sada zahvatila čitav svijet i da vas uputim na neke nužne odredbe.

Danas vam se, nažalost, moram ponovno obratiti kako bih vas obavijestio da su prve smrti već zabilježene i među našom braćom: riječ je o franjevcu Venetske provincije, fra Giampieru Vignandelu, starom 46 godina, koji je umro u Trentu, gdje se posebno brinuo za mjesnu pučku kuhinju te fra Luisu Gabrielu Carillu, starom 71 godinu iz kustodije u Ekvadoru, koji je umro u Madridu gdje je bio na tečaju franjevaštva.

Ovo su prilično teške kušnje koje nas snađu gotovo nenadano, ali koje od nas nalažu da iznova svoje živote s pouzdanjem i odlučno stavimo u Božje ruke.

Uputimo složnu molitvu za tu našu braću kao i za mnogu braću koja su se dosad zarazila i koja trebaju našu podršku u ovom tako osjetljivom času svoga života. Molimo od Gospodina snagu i za roditelje i članove obitelji i izražavamo svoju najveću moguću blizinu pojedinim okruzima kojima ta braća pripadaju i onima koji su u ovom trenutku posebno kušani.

Ta me stvarnost navodi da odlučno potvrdim – jer doznajem da neki viši poglavari drže kako, unatoč svemu, mogu potvrditi da će se planirana redovnička zasjedanja i susreti održati – da svi oni moraju biti odgođeni, barem oni koji su zakazani do svibnja 2020. Nadalje, zbog razvoja situacije morat ćemo se pripremiti za odgodu sastanaka zakazanih i u narednim mjesecima.

Budimo svi ujedinjeni u otajstvu života i smrti i pobjede našeg Gospodina Isusa Krista!

Skip to content