Predstavljanje knjige uz blagdan sv. Padra Pija

Home / Vijesti / Predstavljanje knjige uz blagdan sv. Padra Pija
Predstavljanje knjige uz blagdan sv. Padra Pija

Spomendan sv. Padra Pija svečano je proslavljen u samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi 23. rujna, jedinoj župi u Hrvatskoj u kojoj se čuvaju relikvije ovog velikog i poznatog stigmatika i sveca naših dana. Dan poslije, 24. rujna, nakon večernje sv. Mise u 19,00 sati pri istoimenoj samostanu i župi sv. Leoopolda upriličeno je predstavljanje novoizašle knjiga pod naslovom: ”Padre Pio – čovjek nade” poznatog talijanskog novinara Renza Allegrija.

Nakon uvodnih riječi pozdrava gvardijana samostana sv. Leopolda u Zagrebu p. Jure Šimića knjigu je predstavio gosp. Josip Kadić, voditelj hodočašća sv. Piju u San Giovanni Rotondo u organizaciji Kristofora. Gospodin Kadić svoj je govor započeo vlastitim svjedočanstvom o tome kako se je upoznao sa životom sveca sa stigmama.

U svojem predstavljanju istaknuo je da – prije nego li je čuo za Padra Pija – pročitao je niz različitih životopisa o jednom drugom svecu koji je imao stigme: Franji iz Asiza. Istaknuo je da ga je taj svetac odmah „osvojio“. Ipak, kada je čuo da postoji i svetac sa stigmama, odlučio je biti oprezan da ga „ne bi odveo na krivi put“. Kada mu je supruga, nedugo nakon toga, posvjedočila da je pokraj kreveta vidjela „bradatog fratra“, i kada su shvatili o kome je riječ – otišli su na hodočašće u San Giovanni Rotondo.

„Nismo tada imali puno novca na računu, ali rekao sam supruzi da idemo, struju i ostale režije platit ćemo kasnije.“ I tako je sve počelo. Josip danas, zajedno s Nediljkom Jelčićem, vodi svake godine hodočašća ovom velikom svecu Katoličke Crkve. Mnogi su u sv. Padru Piju pronašli svog duhovnog oca i zagovornika.

Tijekom svoga govora, gospodin Kadić podijelio je i svjedočanstva drugih ljudi kojima se je život promijenio po zagovoru sveca iz Pietrelcine. Neka svjedočanstva možete pronaći i u ovoj izvrsnoj knjizi, koja će vam, vjerujemo, biti na blagoslov. Svoje predstavljanje gosp. Josip završio je poznatim riječima Padra Pija: Preskupo te Bog platio da bi te ostavio!

Skip to content