Predstavljanje knjige uz blagdan sv. Padra Pija

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Spomendan sv. Padra Pija svečano je proslavljen u samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi 23. rujna, jedinoj župi u Hrvatskoj u kojoj se čuvaju relikvije ovog velikog i poznatog stigmatika i sveca naših dana. Dan poslije, 24. rujna, nakon večernje sv. Mise u 19,00 sati pri istoimenoj samostanu i župi sv. Leoopolda upriličeno je predstavljanje novoizašle knjiga pod naslovom: ”Padre Pio – čovjek nade” poznatog talijanskog novinara Renza Allegrija.

Nakon uvodnih riječi pozdrava gvardijana samostana sv. Leopolda u Zagrebu p. Jure Šimića knjigu je predstavio gosp. Josip Kadić, voditelj hodočašća sv. Piju u San Giovanni Rotondo u organizaciji Kristofora. Gospodin Kadić svoj je govor započeo vlastitim svjedočanstvom o tome kako se je upoznao sa životom sveca sa stigmama.

U svojem predstavljanju istaknuo je da – prije nego li je čuo za Padra Pija – pročitao je niz različitih životopisa o jednom drugom svecu koji je imao stigme: Franji iz Asiza. Istaknuo je da ga je taj svetac odmah „osvojio“. Ipak, kada je čuo da postoji i svetac sa stigmama, odlučio je biti oprezan da ga „ne bi odveo na krivi put“. Kada mu je supruga, nedugo nakon toga, posvjedočila da je pokraj kreveta vidjela „bradatog fratra“, i kada su shvatili o kome je riječ – otišli su na hodočašće u San Giovanni Rotondo.

„Nismo tada imali puno novca na računu, ali rekao sam supruzi da idemo, struju i ostale režije platit ćemo kasnije.“ I tako je sve počelo. Josip danas, zajedno s Nediljkom Jelčićem, vodi svake godine hodočašća ovom velikom svecu Katoličke Crkve. Mnogi su u sv. Padru Piju pronašli svog duhovnog oca i zagovornika.

Tijekom svoga govora, gospodin Kadić podijelio je i svjedočanstva drugih ljudi kojima se je život promijenio po zagovoru sveca iz Pietrelcine. Neka svjedočanstva možete pronaći i u ovoj izvrsnoj knjizi, koja će vam, vjerujemo, biti na blagoslov. Svoje predstavljanje gosp. Josip završio je poznatim riječima Padra Pija: Preskupo te Bog platio da bi te ostavio!

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video