Prigodna izložba u Splitu: ”Duhovne želje i poruke”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Fra Drago Vrhovac, samostanski i župski vikar kapucinskog samostana i župe Gospe od Pojišana u Splitu, postavio je 10. srpnja u prigodi nadolazećeg blagdana Gospe od Karmela, izložbu slika „Duhovne želje i poruke“ u prostorijama kapucinskog samostana.

Ovu izložbu slika postavio sam u znak zahvalnosti za suradnju u mom pastoralnom i duhovnom djelovanju svim mojim župljanima Gospe od Pojišana i svoj braći i sestrama grada Splita i okolice kroz punih 15 godina moje svećeničke službe u Splitu. Izložba se sastoji od 52 slike rađene tehnikom pastele, a nastale su od siječnja do lipnja ove godine“, kazao je fra Drago.

To je šesta fra Dragina izložba slika otkad je u Splitu. Prva izložba bila je prije 10 godina u prigodi proslave 100 godina od dolaska kapucina u Split. Potom izložba Križni put, koja se nalazi u Zagrebu, pa o liturgiji kroz godinu, prošle godine izložio je o svecima i anđelima, a u listopadu prošle godine o Gospinoj krunici i svecima.

Pored slika postavljena je i knjiga dojmova u koju su već brojni vjernici iznijeli svoje pozitivne dojmove o izložbi, zahvale Bogu na fra Dragi i zahvale autoru na poticaju za molitvu, ustrajnost i pouzdanje u Boga. Slike nisu za prodaju nego ih je fra Drago napravio za svoju dušu i da bi ljude ohrabrio u ovim izazovnim vremenima. Izložba će se moći pogledati do kraja srpnja svakoga dana od 8 do 12 i 17.30 do 20 sati.

Župa Gospe od Pojišana ima oko 7500-8000 vjernika. U kapucinskom samostanu djeluju tri fratra: župnik i gvardijan fra Žarko Lučić, mladomisnik fra Josip Ćibarić i fra Drago Vrhovac. Fr. Drago je rođen 17. svibnja 1956. u Busovači (BiH), gdje je završio osnovnu školu, a kao kapucinski sjemeništarac srednju školu započeo je u Splitu i završio na zagrebačkoj Šalati. Nakon bogoslovnoga fakulteta u Zagrebu za svećenika je zaređen 1983., nakon čega je šest godina djelovao u Varaždinu, 16 godina u Zagrebu i od 2005., dakle već 15 godina, u Splitu. Na žalost svojih župljana i svih Splićana i Splićanki koji su ga rado sretali i dolazi po duhovno ohrabrenje, nakon Velike Gospe seli u Karlobag na dužnost gvardijana i župnika. Već su mu spjevali i stih: „Karlobagu, sad je tebi blago, i tebe će obogatiti Drago!“

O prošlogodišnjoj izložbi pogledajte u prilogu: