Pripremni susret volontera SHKM

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Susret mladih Remetsko-sesvetskog arhiđakonata održan je 22. veljače pri samostanu i župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Bio je to četvrti pripremni susret za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM). Pripremni susreti održavaju se u svakom arhiđakonatu Zagrebačke nadbiskupije za volontere SHKM-a i za mlade iz arhiđakonata. Na ovom susretu kod nas u Dubravi okupilo se 300-ak mladih iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Susret je počeo molitvom u crkvi sv. Leopolda koju je pred križem SHKM-a predvodio župni vikar Župe Svih svetih u Sesvetama Leopold Ćurčić. Sudjelovali su i domaćin župnik fra Miljenko Vrabec OFMCap, upravitelj župe u Soblincu Dominik Glasnović, župni vikar iz Retkovca Mario Dukić, župni vikar iz Sesvetskih Sela Nikola Špiljak, župni vikar u Jelkovcu i Ivanjoj Reki Branimir Šarić, te vlč. Tomislav Kralj.

Mlade su pozdravili uime domaćina fra Miljenko te provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili deseci tisuća mladih prije njih koji su molili uoči i na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za pripremu SHKM-a koji se ove godine održava u Zagrebu 9. i 10. svibnja.

Nakon molitve vlč. Kralj mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na Susretu i u župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe, međusobno upoznavanje te kateheza o temi služenja. Tijekom kateheze mladi su promišljali na koji način kao volonteri mogu darivati sebe u pripremi Susreta hrvatske katoličke mladeži. Uslijedio je zajednički ručak.

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a u svom popodnevnom dijelu sadržavao je dvanaest punktova koje su za mlade pripremili animatori. Mladi su u svojim grupama išli po punktovima gdje su se održavale razne igre, plesovi i kvizovi. Neke od igara kroz koje su mladi tog popodneva prolazili bile su: Kapetani i mornari, Boja po boja i druge. Cilj tih punktova bio je upoznavanje i jačanje zajedništva među mladima iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata. Susret je završen zajedničkom molitvom i pjesmom.

Na susretu su sudjelovali i studenti Odjela za komunikologiju HKS koji su pod vodstvom mentora prof. Krunoslava Novaka radili na projektu snimanja reportaže za emisiju „Priprema, pozor, SHKM!”, koja se prikazuje na Laudato TV-u.