Proslava sv. Leopolda u Zagrebu 12. 5. 2020.

Home / Vijesti / Proslava sv. Leopolda u Zagrebu 12. 5. 2020.
Proslava sv. Leopolda u Zagrebu 12. 5. 2020.

Varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je svečano večernje euharistijsko slavlje na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 12. svibnja pri samostanu i župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu (Dubrava) kojom upravljaju franjevci kapucini.

Zbog loših vremenskih prilika tijekom dana misa se ipak održala u crkvi, a ne na otvorenom, ispred samostana i župne crkve, kako je bilo prethodno najavljeno. Misi je tradicionalno nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije i za vrijeme mise, vjernici su mogli pristupiti sakramentu ispovijedi, za koji su unazad dva mjeseca bili uskraćeni uslijed strogih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa donesenih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a od kojih nisu bili izuzeti ni vjerski obredi.

U propovijedi, biskup Radoš je, među ostalim, naglasio da “onaj tko je naučio razgovarati s Bogom, vrlo jednostavno će naučiti razgovarati s ljudima”. “Kad naučimo Božji govor, tada ćemo naučiti i međusobno komunicirati”, poruka je varaždinskog biskupa Bože Radoša sa svečane i središnje mise blagdana svetoga Bogdana Leopolda Mandića u istoimenon kapucinskoj župi u zagrebačkoj Dubravi.

Podsjećajući na riječi pape Pavla VI. s Leopoldove beatifikacije da je on “bljesak Evanđelja” snažan dio propovijedi mons. Radoš je usmjerio na ispovijed i ispovjedaonicu u kojoj je taj svetac najviše provodio vremena i liječio ranjene vjerničke duše.

“U ispovjedniku, u tom čudu dara Božjega, susreću se Božji govor i ljudski govor, i ispovjednik uči vjernika ponovno razgovarati s Bogom”, naglasio je biskup Radoš.

Skip to content