Stadlerova svjetiljka u Splitu

Home / Vijesti / Stadlerova svjetiljka u Splitu
Stadlerova svjetiljka u Splitu

Putujuća izložba o sluzi Božjem Josipu Stadleru u Njegovoj Jubilarnoj godini postavljena je i otvorena 22. rujna u našem samostanu i svetištu Gospe od Pojišana u Splitu. Otvorenju je prethodila misa koju je predslavio gvardijan i župnik fra Žarko Lučić.

Nositelji izložbe su Društvo Prijatelja Malog Isusa koji su ujedno i idejni začetnici toga projekta, odnosno vrhovna uprava Društva. Odgovorna za animiranje i postavljanje te izložbe u Splitu je pročelnica splitske provincije s. Dolores Brkić i članica uprave Zrinka Ančić. Članice Društva na Pojišanu Darka Perko-Kerum i Dina Vuletin Borčić kao stručnjakinje utkale su svoj dio kod postavljanja. Potpora je bila i cijela skupina PMI-a te župe i sv. Križa.

Izložba je upriličena uz tri važne obljetnice a pod geslom „Josip Stadler, svjetiljka koja gori i svijetli“: 175. obljetnica rođenja i krštenja, 150. obljetnica svećeništva i 100. obljetnica smrti Josipa Stadlera.

U tijeku euharistijskog slavlja fra Žarko je govorio o svrhovitosti tih obljetnica. Pročelnica s. Dolores ukratko je istaknula bitne crte sluge Božjeg Josipa Stadlera i utemeljitelja Družbe naglasivši da još više treba imati mjesta u Crkvi i društvu kao i u našim srcima. Prosvijetliti sve koji posjete izložbu svojom karizmom i duhovnošću, što se osjetilo kod posjetitelja, prepoznavanje njegovog duha. Na kraju mise okupljeni su zajedno izmolili molitvu za Njegovo proglašenje blaženim. U nedjelju su vjernici poslije sve četiri mise mogli upoznavati velikog Stadlera. Pristizali su iz drugih župa grada Splita, zatim iz Jesenica, Omiša, Ciste Velike zainteresirani vjernici i PMI-a.

Skip to content