U Kamerunu ubijen svećenik-kapucin

Home / Vijesti / U Kamerunu ubijen svećenik-kapucin
U Kamerunu ubijen svećenik-kapucin

Svećenik kapucin porijeklom iz Srednjoafričke Republike ubijen je u Kamerunu 21. 3. 2019. dok se vraćao u svoje samostansko bratstvo u Mbaibokoumu u Čadu.

Prema onome što je Fidesu priopćila Generalna kustodija braće kapucina za Čad i Srednjoafričku Republiku, fra Toussaint Zoumaldé boravio je prije toga u biskupiji Bouar, u zapadnom dijelu Srednjoafričke Republike, gdje je održao tečaj za tamošnje svećenike. Kapucin je na povratku u svoje bratstvo u Čadu odlučio putovati  preko Kameruna. U noći s 19. na 20. ožujka nepoznati napadači su ga napali i ubili hladnim oružjem u Ngaoundéréu u Kamerunu gdje se zaustavio da se odmori. Ubojice još uvijek nisu pronađene.

Kapucin Toussaint (rođen 1971.) intenzivno je radio kao novinar Radio Siriri biskupije Bouar i  autor je više vjerskih pjesama. Tragična smrt o. Toussainta Zoumaldéa dogodila se istih dana kad je otkriveno tijelo don Clementa Rapuluchukwua Ugwua, nigerijskog svećenika otetog prije tjedan dana u državi Enugu, te nestanka u Burkini Faso o. Joëla Yougbaréa, župnika Djiba, prenosi Fides.

Izvor: Fides.org

Skip to content