Ulazak novih kandidata u postulaturu

Home / Vijesti / Ulazak novih kandidata u postulaturu
Ulazak novih kandidata u postulaturu

U petak, 1. listopada 2021. godine, prije molitve Srednjeg časa u samostanskoj kapeli u Varaždinu, upriličen je obred primanja u postulaturu. Šestorica kandidata, iz raznih krajeva Lijepe naše te različitih uzrasta i zanimanja, izrazila su svoju želju slijediti Isusa Krista po primjeru sv. Franje i nakanu upoznati i prihvatiti način života naše redovničke zajednice.

Obred primanja predvodio je provincijski ministar fra Juro u nazočnosti odgojitelja kandidata fra Josipa Stankovića i braće  samostanske zajednice.

U kratkom obredu primanja novih kandidata provincijal fra Juro uputio je postulantima čestitke i izraze dobrodošlice i potaknuo ih na otvorenost i dublje upoznavanje redovničkoga života kao i na vlastitu izgradnju i učvršćivanje vlastite odluke odaziva Bogu u posvećenom životu. Nove kandidate je na poseban način povjerio novom odgojitelju fra Josipu, ali je istaknuo također da je zapravo čitava zajednica mjesto odgoja i da je svaki brat, bez iznimke, „suodgovorna podupirati ih molitvom i radosnim življenjem svoga posvećenja. Jer svjedočanstvo pobuđuje zvanje. Ohrabrimo ih stoga“, pozvao je provincijal fra Juro okupljenu braću, „da odvažno i s oduševljenjem nasljeduju Krista u pozivu koji je upisao u njihova srca“.

Skip to content