Zajedništvo Hrvata u Boliviji kroz euharistiju u Cochabambi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Potomci Hrvata iz Cochabambe (Bolivija) okupili su se 31. kolovoza na misi koju je na Hrvatskome groblju predvodio hrvatski misionar u Boliviji fra Ivica Vrbić OFMCap, u koncelebraciji vlč. Saše Ilijića, svećenika Krčke biskupije. Na misi je sudjelovalo 80-ak Hrvata iz prve, druge i treće generacije te njihovi prijatelji. Euharistija je slavljena na mjestu koje je 1934. godine utemeljeno uz glavno središnje groblje u Cochabambi za ukop Hrvata iz toga grada.

U propovijedi je fra Ivica istaknuo da “smo svi kao Crkva prispodobljeni djevicama koje idu ususret svome Zaručniku. Slaveći misu na mjestu gdje počivaju naši sunarodnjaci, molimo za one koji su se već susreli sa Zaručnikom da budu dostojni svadbene svečanosti u nebu, a u isto vrijeme želimo probuditi našu spremnost za Gospodnji dolazak”, rekao je propovjednik. Tumačeći simboliku posuda s uljem, nadodao je kako je ljudski život poput posude koja se puni uljem, gdje se u čudesnoj razmjeni kroz pomaganje onima koji su u potrebi, stječu zasluge za nebo.

Na misnom slavlju prikupljena su sredstva za pastoralni rad fra Ivice koji djeluje u kapucinskoj misiji Minero u Boliviji.

Nedavno hrvatsko srebro na Svjetskome nogometnom prvenstvu bila je jedna od tema okupljanja nakon mise, ali ne samo kroz sportski uspjeh već kroz zajedništvo i domoljublje koje su pobudili nogometaši svojom igrom i svjedočenjem.

Hrvati iz Cochabambe izrazili su veliku zahvalnost hrvatskome misionaru što ih je i ovom prilikom okupio na misnom slavlju i što su zajedno mogli moliti za svoje pokojne na hrvatskome jeziku ali i nahraniti svoju vjeru na Gozbi ljubavi.

Napišite komentar

NAJAVE

Nedavno objavljeno

Pratite nas

Najnoviji video