Završetak novicijata i prvi zavjeti braće kapucina

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

U subotu, 4. rujna 2021., nakon uspješno završene “godine kušnje”, odn. novicijata, u gradu Tortoni (Italija) deset kapucinskih novaka pred Gospodinom, pred članovima svojih obitelji i prijateljima te provincijalima iz raznih kapucinskih provincija izreklo je javno svoje prve i privremene zavjete, odn. da će godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći u Redu manje braće kapucina te da će nastojati u sve savršenijoj ljubavi živjeti svoje predanje i posvećenje Kristu Gospodinu.

Skupinu od deset mladića činila su sedmorica Talijana, jedan iz Kapo Verdea, i dvojica Hrvata: fra Ivica SUČIĆ iz Splita i fra Ivan SUŠA iz Zaprešića. Ovom radosnom događaju prisustvovao je, po prvi puta, novi provincijal fra Juro Šimić te nekoliko druge braće kapucina iz Hrvatske. Nakon kratkog posjeta članovima svojih obitelji fra Ivan i fra Ivica odlaze u Milano na studij filozofije. 

Našim novozavjetovanicima želimo svetu ustrajnost te puno Božjeg blagoslova na putu koji su izabrali i da ih uz molitve braće naše Provincije i vjernika prati zagovor serafskog oca Franje i sv. Leopolda Bogdana Mandića.